halli5 lirotpertsi
english | svenska |español

Biografia
Lintukuvat
Muut kuvat
Kuvauskalusto
Retket
Linkit
Yhteystiedot

KotisivulleBirding Top 500 Counter

Document made with Nvu

Lintukuvia ja muita luontokuvia -
Antti Below

Viimeaikaisia
2020Viikko 40
Perjantaiaamuna ajoin Östersundomin Bruksvikenille kiireellä, sillä minulla oli alkamassa tapaaminen lahden kosteikon hoitoon liittyen. Husön tien varrella oli ollut hanhia jo viikon verran ja vilkaisin auton ikkunasta parvea. Lähinnä tietä oleva hanhi vaikutti muita vaaleammalta ja siitä tuli lyhytnokkahanhi mieleen. Pysäytin auton tielle ja vilkaisin lintua kiikarilla; lyhytnokkahan se oli. Peruutin levennykselle, otin kameran takakontista ja ajoin linnun kohdalle. Nappasin kameralla nopeasti kolmisenkymmentä kuvaa todisteeksi ja sen jälkeen jatkoin kiireellä tapaamiseen naputellen kännykällä lyhyen viestin Itä-Helsingin WA-ryhmälle. Lintu oli siirtynyt parven taustalle nukkumaan melko pian ja monella oli ollut vaikeuksia löytää lintua parvesta. Myöhemmin paikalle saapuneet traktori ja merikotka aiheuttivat parven siirtyilyä ja vaikeuttivat bongaamista entisestään. Tässä pari kuvaa linnun ensitapaamisesta.


Viikko 38

Viikon ylläri oli sunnuntaiaamun koiranulkoilutusreissun lopussa lähellä kotipihaa äännellyt sinipyrstö. Ehdin jo ohittaa linnun ja kävellä parisenkymmentä metriä, ennen kuin aivot kelasivat viih-äänen mahdollista päästäjää uunilintujen, sieppojen ja leppälinnun kautta sinipyrstöön. Päätin mennä etsimään tuntematonta äänteiljää vielä takaisin ja hain puhelimella sinipyrstön kutsuäänen xenocantosta. Ääni täsmäsi ja lintu tuli hyvin näkyville pellon laitaan. Vein koiran kotiin, laitoin linnusta viestiä eteenpäin ja kamera autosta mukaan. Laitoin atrapin soimaan ja lintu tuli hyvin näkyville, mutta kylmän kameran tähystyslasi oli huurussa koko ajan ja linnun löytäminen oli tuskaista. Aina kun näin sumun läpi jotain liikettä, annoin moottorin surista ja toivoin jonkun tarkennuksen osuvan kohdalleen. Osui hyvin.
Tähän tulee lisää vuoden 2020 kuvia lähipäivinä...

Ja tässä muutamia kuvia vuodelta 2019 (lisää lähipäivinä)

Keväällä pääsin kuvaamaan mm. ihmisiä ahdistelevaa hullua pyytä Vuosaaressa, luotokirvistä Porvoon Söderskärillä ja merikotkaa Kuusamossa.Kesäkuun lopulla matkasin Suomen ympäristökeskuksen järjestämiin Käsivarren erämaan linjalaskentoihin. Mukana oli myös Helsingin ympäristökeskuksen ja Uudenmaan ELY-keskuksen porukkaa. mainio retki mainiossa ympäristössä. Kiitokset Rusasen Pekalle loistavasta juhannusruoasta! Kmeran kantaminen mukana tuotti mm. seuraavia kuvia.
Tein Sipoon ja Helsingin ulkomerialueella levähtäjälaskentoja vuoden 2019 aikana ja siellä tuli vastaan monia mukavia kuvaustilanteita, kuten eripukuisia syksyisiä pikkulokkeja.Myös etelänkiisloja, riskilöitä ja yksi nuori vesipääskykin näkyi ulapalla.Kesän outoja olivat nämä hanhet Sipoonlahdella. Merihanhi ja kanadanhanhi poikasensa kanssa sekä valkoposkihanhen ja kanadanhanhen risteymä. Kirjava mustarastas oli  Espoossa Matalajärven kupeessa.


Copyright Antti Below 2006